Miklas Ravn Campbell

Tjekkisk hjælp til Danmark udeblev

Det tjekkiske landshold var længe med i dagens kamp mod Rumænien, men smed i kampens slutning muligheden for point væk og tabte 28-30.

Dagens tidlige kamp ved europamesterskaberne bød på et opgør mellem Tjekkiet og Rumænien. De to hold kunne inden kampen stadigvæk begge håbe på en semifinaleplads, hvilket også kunne ses på kampens forløb. Rumænien, der dog ikke var bagude på et eneste tidspunkt i kampen, formåede ikke få det afgørende hul til de hårdt kæmpende tjekkiske damer.

Det lykkedes ingen af holdene at få fat i forsvaret i 1.halvleg, og derfor gik de to hold gå til pause med stillingen 14-17 til Rumænien.

Det var de undertippede fra Tjekkiet, som kom bedst fra start i 2.halvleg, og der gik ikke længe, før de havde hentet Rumænien. De lignede faktisk at Tjekkiet var i teten, og virkelig havde en reel chance for at tage point fra Rumænien.

Men endnu en gang var det den rumænske verdensstjerne Cristina Neagu, som styrede Rumæniens angrebsspil, og hende lykkedes det aldrig for alvor Tjekkiet at dæmme op for. Hun scorede i dagens opgør 10 mål, hvilket hun nu har gjort i de tre seneste rumænske kampe ved EM.

Da der blot resterede 1 minut af kampen, var stillingen 28-29, og med et enkelt vellykket forsvar, ville Tjekkiet få muligheden for point. Men Petra Adamkova mistimede en aktion i forsvaret, og blev efterfølgende en 2 minutters udvisning. Det var den tjekkiske træner Jan Basny ikke tilfreds med, og derfor protesterede han så kraftigt til kampens dommere, at de gav ham en udvisning også. Derfor skulle Tjekkiet nu med kun 4 forsvarsspillere dæmme op for Rumæniens 6 angrebsspillere. Det var intet problem for verdens måske bedste håndboldspiller Neagu, der let fandt Elena-Christina Florica på stregen, som uden besvær kastede bolden i mål og derved afgjorde kampen.

Danmark tvunget til sejr mod Rumænien

Kampens slutresultat betyder nu for Danmark, at man uanset resultatet i aftenens kamp mod Rusland skal slå Rumænien, hvis man skal være blandt de 4 semifinalister.

Den afgørende kamp mellem Danmark og Rumænien spilles allerede onsdag kl.18:30.