Patrick Andersen

Disciplinærinstans afviser TMS-protest om omkamp

DHF’s disciplinærinstans har afgjort en protestsag fra opgøret mellem Roskilde Håndbold og TMS Ringsted, hvor TMS krævede omkamp.


TMS Ringsted nedlagde i forbindelse med opgøret mod Roskilde d. 19. november protest. Dette fordi, at TMS Ringsted hævdede, at der blev givet en forkert udvisning på flere forskellige paramter


40 sekunder efter en episode, hvor dommerbordet mente, at der var en spiller for meget på banen blev der først gjort opmærksom på det. Dernæst mener TMS Ringsted, at det var den forkerte spiller, som blev smidt ud i den forbindelse.


Dette har DHF’s disciplinærinstans nu haft til afgørelse om dette danner grundlag for en omkamp. I den forbindelse med DHF’s regelfortolker været inde over og fortalt, at dommerbordet skal gøre opmærksom på der er en spiller for meget på banen maksimalt fem sekunder efter det er sket.


I afgørelsen skriver disciplinærinsansen blandt andet følgende


– Regelfortolkeren har i sin udtalelse anført – hvilket Disciplinærinstansen kan tilslutte sig – under henvisning til de relevante regler, at en sådan udskiftningsfejl skal sanktioneres øjeblikkeligt, og hermed menes maksimalt fem sekunder efter forseelsen.


– Det er herefter Disciplinærinstansens opfattelse, at der ikke er grebet rettidigt ind i forbindelse med TMS’ udskiftningsfejl, og at udskiftningsfejlen derfor har været  ”forældet” og ikke skulle have været sanktioneret. Udvisningen af TMS-spilleren skulle således ikke have fundet sted.


Disciplinærinstansen finder det dog ikke kampafgørende, og derfor forbliver resultatet af kampen 18-15 til Roskilde.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER