Jens Kamp

Lærke Møller efter drama: Det giver stor moral

HBOLD.dk’s EM-ekspert, Lærke Møller, sætter ord på kampen Danmarks dramatiske sejr mod Montenegro.


Danmark endte med at vinde 22-21 efter et drama uden lige, hvor danskerne havde formøblet en stor føring, men alligevel endte med at vinde.


– Første halvleg var virkeligt flot spillet, især taget i betragtning, at det var en åbningskamp. Specielt Stine Jørgensen og Sandra Toft viser alt det gode frem. Men ros til hele forsvaret, som får lavet en masse frikast, hvilket gør at Montenegro slet ikke får gang i deres angrebsspil.


– I forhold til anden halvleg kan man godt se, at montenegrinerne i pausen har talt om, at de skal ud at slå ihjel – helt som vi kender dem. De kom med en helt anden indstilling fra anden halvlegs start. Det betyder også, at Danmark får sværere ved at spille deres angrebsspil. Men det er flot at Danmark får hevet en etmåls sejr hjem i en tæt kamp. Og så skal vi jo igen huske på at det er åbningskampen.


Fornemmer du, at pigerne har nerver på i anden halvleg?


– Nej, jeg synes det ser ud som om de har meget ro på igennem hele kampen. Det skyldes helt klart den gode start. Det virker som om, at hele holdet er i balance. Men modstanden var bare meget bedre i anden halvleg, og det gør at det bliver sværere at lave mål.


Nu er holdet i gang og det er en lang turnering. Hvad betyder det for moralen at vinde den første kamp, som endte med at blive tæt på trods af at Danmark havde haft teten hele vejen igennem?


– Et er jo at få to point, og når det kommer på denne måde giver det en masse ro på holdet og selvtillid. Det giver stor moral fremadrettet at vinde sådanne tættet kampe.


Flere danske spillere bød ind set over hele kampen, men Lærke Møller fremhæver især tre spillere.


– Der er godt nok mange, der spiller flot. Men Stine Jørgensen, Sandra Toft og Stine Bodholt spiller jo rigtigt godt. Det er godt nok svært at vælge én, men det skal være en af de tre.


Hvad tror du pigerne tænker om den anden kamp i puljen hvor Tjekkiet vinder over Ungarn? Og de forventninger der er ved at komme til holdet?


– Det er jo en kæmpe overraskelse, at Tjekkiet vinder, men når man er til et mesterskab har man så meget fokus på sig selv. Man kan jo alligevel ikke gøre noget ved de andre kampe – og resultater i de andre grupper. Hvem skal man krydse over med osv. Jeg tror faktisk ikke det er noget de har snakket ret meget om i den danske lejr. Man har fokus på sig selv. Men det er klart at det ser godt ud udefra, når nu Ungarn har sat point til mod de formodet svageste.


– Men igen det der betyder noget er, at de selv har fået en god start på turneringen. Jeg synes vi har et megagodt hold i forhold til mange af de andre nationer, så jeg tror meget på pigerne. Jeg tror ikke pigerne læser meget i aviserne de næste par uger. Når man er til et mesterskab er de i deres egen lille boble som hold. Det der betyder noget er den interne følelse man har på holdet. Og det virker som om der er rigtig god stemning og det bliver jo bare bedre efter sådan en kamp som i aften, slutter Lærke Møller af.


Næste kamp Danmark skal spille bliver på onsdag, hvor Ungarn er modstanderne.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER