Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Patrick Andersen

Stor EM-optakt: Gruppe D

HBOLD.dk har allieret sig med Jakob Bæk Vennegaard, der er ungdomstræner i Randers HH og også er ansat hos Sideline Sports. Han har lavet en stor EM-optakt, hvor vi er kommet til gruppe D, som består af Norge, Rusland, Rumænien og Kroatien.


Norge – kan Norge uden Løke?


Norge kommer som forsvarende europamester og verdensmester, og ved de sidste mange slutrunder været fast deltager, når medaljerne skal uddeles. Det har jeg svært ved at se ikke skulle gentage endnu engang ved EM i Sverige.


Norge er et mandskab der igennem en årrække, har været kendetegnet med et godt 6-0 forsvar, 2 verdensklasse keepere, samt en hurtig kontrafase. På målmandspost kommer Norge igen med 2 af verdens bedste målmænd i Kari Grimsbø og Silje Solberg. Derudover har de Nora Mørk på højre back, der blev topscore ved OL, og Stine Oftedal der var på All Star holdet ved VM fra et år siden.


Dog mangler Norge en af deres bærende kræfter, i den spillede legende Heidi Løke, der er ude pga. lykkelige omstændigheder med en graviditet. Det betyder rutinerede Marit Malm Frafjord er tilbage i landsholdsvarmen, og forventes at spille en stor rolle i begge ender af banen. Modsat Løke der er dominerende i angrebet, kan Frafjord bedrage med mere i den defensive del, hvor det må formødes hun skal ind og dække i det stærke norske 3’er forsvar. Derudover er Esbjergs Vilde Ingsted også udtaget som streg og er med sine mange stregryk, en type der minder mere om Løke.


Udover deres forsvars- og målmandsspil, besidder Norge også en uhyggelig bagkæde med Mørk, Oftedal og Kristiansen, der kan spiller i et tempo, som kan gøre selv Usain Bolt træt.


Mine forventninger: Jeg forventer et topmotiveret norsk hold, efter de missede OL guldet tidligere på året. Holdet er havnet i den hårde gruppe D, sammen med Rusland og Rumænien, men jeg er ret sikker på de som minimum bliver 2 i puljen, hvilket giver gode muligheder for semifinaler, når man krydser med Danmarks gruppe. I en semifinale vil de højst sandyndelig møde enten Holland, Spanien eller Frankrig, hvor Norge ville være favoritten mod alle 3. I mine øje er Norge det meste komplette hold, de har de bedste målmænd, bedste bagkæde og et stærkt forsvar – norsk GULD i nabolandet.


Profiler: Nora Mørk, Kari Grimsbø, Veronica Kristiansen og Stine Oftedal.


Rusland – hvad kan vi forvente?


Igen tvivl om Rusland altid kommer med et godt hold, der er ingen lande der har så stor en rekrutteringskilde af spiller som Rusland. Til dette EM kommer Rusland som forsvarende OL vinder tidligere på året.


Hvis man kigger på de russiske træningskampe, ligner det også Trefilovs piger er klar til at hive metal hjem fra Sverige. Alligevel har jeg min tvivl om Rusland kan gå hele vejen ved EM. Hvis man kigger på OL-triumfen har Rusland mistet 4 spillere fra start 7’eren, Anna Sedoykina, Irina Bliznova og Ekaterina Ilina og Polina Kuznetcova.


Efter Sedoykinas skade har Rusland udtaget 3 målmænd til dette EM, hvor det må formodes Kalinina bliver første valget, hvis man kigger på konkurrenter er de bare langt bagud på sådan en vitale position. Derudover betyder Bliznovas landsholdsstop, at MVP’en fra OL, Anna Vyakhereva kan ende med at blive rykket op fra fløjen til backen.


Under OL kom unge Anna Vyakhereva som indtog verdensscenen med et brag, ligner Bobrovnikova og Dmitrieva også at havde fundet vej til en bærende rolle under Trefilovs EM hold.


Til dette EM kommer vi til at stifte bekendtskab med deres næste lysende stjernespiller fra Rusland, i 18-årige Karina Sabirova der er en højrehåndet bagspiller.  Jeg tror, at det er et navn de fleste kender efter dette EM.


Mine forventninger: Jeg forventer et russisk hold der er med helt fremme og kommer i semifinalerne. Det kunne jeg også godt se blive endestationen, mest pga. udskiftningerne i målet og på 2 af de 3 bagspillere fra OL-succesen. Ingen tvivl om der stadig er massere af kvalitet i truppen, men med så drastiske ændringer tvivler jeg på det holder hele vejen. Jeg tror på russisk bronze.


Profiler: Anna Vyakhereva, Vladlena Bobrovnikova, Daria Dmitrieva og Karina Sabirova


Rumænien – ny træner, men rutineret  


Der er kommet udskiftning på træningsposten, efter Tomas Ryde er stoppet som landstræner. Det skal siges det bestemt heller ikke har været de nemmeste vilkår, Tomas har haft i sin tid. Han opholdte sig som udgangspunkt så lidt som muligt i Rumænien, da han modtog flere havde trusler på livet i Rumænien – selvom spillerene godt kunne lide ham. Den nye træner er igen en udlænding, og Ambros Martin kommer til at dobbeltjobbe med storholdet Györi ved siden af Rumænien.


Rumænien kommer med den gode gamle garde, Ungureanu, Manea og verdensstjernen Neagu. Vi kan forvente et rumænsk hold der kan drille storholdene Norge og Rusland, men jeg tvivler på det er nok til at tage point fra dem.


Mine forventning: Rumæniens problem er det er havnet i den hårde gruppe D. Det betyder det bliver svært at få point med over i mellemrunden. Selvom de skulle få et par sejre i mellemrunden, bliver det svært at overhale Norge og Rusland i kampen om semifinalepladserne. Derudover skal vi huske at nyde en spiller som Cristina Neagu, der sammen med Nora Mørk er verdensbedste håndboldspiller.


Profiler: Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Oana Manea og Eliza Buceschi


Kroatien – får det svært i gruppe D


Kroatien har faktisk et udmærket landshold, men når de havner med 3 storhold i indledende pulje ligner det et æg. Kroatien er et hold der har et godt fysisk 6-0 forsvar, rent offensivt er det bygget omkring Andrea Penezic der har et af de hårdeste skud i håndboldbold verden.


Mine forventninger: Jeg forventer Kroatien får 3 nederlag i indledende gruppe. Dog forventer jeg også de er nogenlunde med i alle kampene, og ikke bliver løbet midt over. Holdet har en fysisk stærk defensiv og kan nok holde scorende nede i mange af kampene.


Profiler: Andrea Penezic, Sonja Basic og Vesna Milanovic-Litre.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER