Patrick Andersen

Stor EM-optakt: Gruppe C

HBOLD.dk har allieret sig med Jakob Bæk Vennegaard, der er ungdomstræner i Randers HH og også er ansat hos Sideline Sports. Han har lavet en stor EM-optakt, hvor vi er kommet til gruppe C, som består af Danmark, Montenegro, Ungarn og Tjekkiet.


Danmark – flot EM i vente 


Den officielle målsætning er top 12.  Jeg må erkende at holdet er havnet i en overkommelig pulje, med et generationsskifte hos Montenegro, og et ungarsk hold med vigtige skader. Jeg tror, at denne målsætning bliver indfriet med flere længder.


Danmark har dog også fravær på deres holdkort. Holdet tidligere anfører, Line Jørgensen, og Rikke Poulsen er begge ude med skader, mens rutinerede kræfter som Burgaard, Ann Grete Nørgaard og Gravholt simpelthen er fravalgt. Det betyder, at der hviler et stort ansvar på de få rutinerede spillere, der er tilbage på det danske holdkort.


Danmark stiller med hele seks slutrundedebutanter. Det er altså et noget uprøvet og lidt amputeret dansk mandskab, der skal forsvare de rødhvide farver ved EM i Sverige. Alligevel stiller vi med et slagkraftigt hold, hvilket understregen den bredde, og gode talentudvikling der er rundt om i det danske land.


Mine forventninger: Hvis man kigger lidt i krystalkuglen, tror jeg Danmark har gode chancer for at vinde gruppen, og give sig selv et godt udgangspunkt til mellemrunden. Danmark skal også gerne havde 3-4 point med over i mellemrunden, da vi krydses med dynamit gruppe D, som indeholder bl.a. Norge, Rusland og Rumænien. Der tror jeg dog det kan blive svært at følge helt med holdene fra gruppe D, og kunne godt se en 3. plads i mellemrunden, som giver en kamp om 5. pladsen (langt over den officiel målsætning).


Profiler: Sandra Toft, Stine Bodholt, Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen.


Montenegro – generationsskiftet


Montenegro skuffende ved OL, og har betydet en kæmpe udskiftning i truppen. Først er træneren Dragan Adzic stoppet og træner nu udelukkende Buducnost. Derudover er storskytten Katarina Bulatovic og den målfarlige kontraspiller Jovanka Radicevic heller med i Sverige. Det er Montenegros to klart mest scorende spiller fra de forrige slutrunder og deres kvalitet bliver en stor mangelvare på det montenegrinske hold.


Der er dog stadig spændende spiller på Montenegros holdkort. Bagspilleren Milena Raicevic er stadig en klassespiller, og så har tror jeg personligt meget på at kun 19-årige Durdina Jaukovic bliver en af fremtidens verdensstjerner.


Mine forventninger: Jeg forventer at se et fysisk stærkt hold fra Montenegro, der kommer til at stå i et hårdt slående 6-0 forsvar. Jeg må erkende efter afgangen af Bulatovic og Radicevic, har jeg svært ved at se hvor de mange mål skal komme fra, og forventer alle Montenegros kampe bliver utrolige målfattige, samt mellemrunden bliver endestationen.


Profiler: Durdina Jaukovic, Milena Raicevic, Majda Mehmedovic og Marina Rajcic


Ungarn – truslen som gruppevinder


Efter en menneskealder med Andras Nemeth, har Ungarn valgt at gå nye veje på trænerfronten. I stedet er roret givet videre til den danske succestræner Kim Rasmussen, der førte Polen til VM-semifinalerne. Selvom der er kommet dansk islæt på holdkortet, ligner det endnu en svær slutrunde for det ungarske mandskab.


Efter sidste træningskamp mod Rumænien gik der chokbølger igennem Kim Rasmussen og hans mandskab. Selvom kampen endte med ungarsks sejre, endte kampen også med 2 vigtige profiler der begge misser EM. Aniko Kovacsics og især Zita Szucsanszki forlod begge banen skadet, og derudover er Zacsik og Tomori også skadet og ude af EM. Det betyder at næsten halvdelen af målene fra sidste VM, ikke er til rådighed for Ungarn.


Mine forventninger: Udforingen kommer til at lægge i bagkæden hvor skaderne har hoppet sig op, det betyder spiller som Triscsuk, og aldrene Görbicz skal styre det ungarsk spil. Jeg forventer det er nok til at bliver 2’er i indledende gruppen, men mellemrunden bliver også endestationen for Kim Rasmussens piger.


Profiler: Anita Görbicz, Krisztina Triscsuk, Eva Kiss, Ildiko Erdosi og Bernadett Bognar-Bodi


Tjekkiet – måske EM svageste hold?


Tjekkiet er kommet til EM efter en 2. plads i en kvalpulje med Serbien, Ukraine og Italien. På papiret er der ingen tvivl om Tjekkiet er et af EM klart dårligste hold. Holdet profil er Michaela Hrbkova der til dagligt spiller i den bedste tyske række, men ellers er det spiller fra der hjemmelige liga.


Mine forventninger: Jeg forventer at Tjekkiet fra det svært i deres kampe. Måske har de en chance for at spille nogenlunde op med Montenegro pga. kampen bliver målfattig, men jeg tror stadig de forlader EM med 0 point.


Profiler: Michaela Hrbkova, Kamila Kordovska og Marketa Jerabkova.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER