Dramatisk dansk sejr mod Montenegro

En storspillende Stine Jørgensen sikrede Danmark sejren i EM-åbningskampen mod Montenegro, der blev vundet med 21-22.

Efter lidt startvanskeligheder kom danskerne for alvor i gang. Sandra Toft storspillede i målet, hvilket blandt andet resulterede i to misbrugte straffekast fra Montenegro, hvoraf det ene endda blevet grebet ud af Toft.

Det gjorde, at Danmark var foran 4-7 efter 14 minutters spil, hvilket straks fik Montenegro-lejren til at tage timeout. Lige lidt hjalp det dog, da Danmark scorede de to første mål efter timeouten.

Danskerne bevarede efterfølgende momentum og kom på 7-13 efter 23 minutters spil, efter Stine Jørgensen lavede sit femte mål på fem forsøg.

Hen mod slutningen af halvlegen skiftede Klavs Bruun Jørgensen ud, hvilket resulterede i et par tekniske fejl. Via en straffekastredning af debutanten Althea Reinhardt endte danskerne dog med at gå til pause foran 11-14.

Danmark fik en katastrofal start på anden halvleg. Montenegro fik udlignet til 14-14 efter 34 minutters spil, og med 20 minutter igen var montenegrinerne foran med 20-19.

Danskerne kom dog ovenpå igen, da stillingen med 16 minutter igen var 17-19 i dansk favør. Resten af kampen blev en gyser af de helt store uden mange mål.

Med to minutter igen var danskerne i front med 20-21, hvilket medførte en Montenegro-timeout. Efterfølgende fik Montenegro dog udlignet med halvandet minut igen. Med 30 sekunder igen fik Heindahl tilkæmpet sig et straffekats, som Stine Jørgensen omsatte til scoring.

Det lykkedes ikke for Montenegro at score i den sidste del af kampen, hvilket gjorde danskerne efter en dramatisk afslutning endte med at vinde 21-22.