Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Patrick Andersen

Stor EM-optakt: Gruppe B

HBOLD.dk har allieret sig med Jakob Bæk Vennegaard, der er ungdomstræner i Randers HH og også er ansat hos Sideline Sports. Han har lavet en stor EM-optakt, hvor vi er kommet til gruppe B, som består af Holland, Frankrig, Tyskland og Polen.


Holland – dansk input


Holland har ansat Helle Thomsen til denne slutrunde efter opfordring fra spillerne. Når man kigger på den hollandske trup, er der også rigtig mange spillere der endte optræder eller har været i den danske liga.


Der er ingen tvivl om Holland har et klasse mandskab og har en rigtig god start 7’er, dog kniber det dog mere med bredden. Det er også en af grundene til jeg tvivler lidt på det hollandske mandskab går hele vejen. Normalt er det hårdeste mesterskab at vinde et EM pga. der er få hviledage og ingen dårlige modstander til at spare profilerne mod, som vi ser ved både VM og OL. Det betyder, at de smalle hold oftest præstere bedre ved VM og OL.


Mine forventninger: Holland har et rigtig spændende hold, jeg forventer også de hollandske piger er med helt fremme ved de sjove kampe under dette EM. Når man kigger på vejen til semifinalen, tror jeg også Holland har gode chancer for at få 2-4 point med over i mellemrunden, hvor de kommer i pulje med hold som Spanien og Sverige. Det vil give Holland gode muligheder for at kvalificerer sig til en semifinale, som jeg dog tror er endestationen mod formentlig Norge eller Rusland.


Profiler: Nycke Groot, Estavana Polman, Lois Abbingh, Tess Wester og Yvette Broch.


Frankrig – kompakt 6-0 forsvar


Frankrig kommer med et af slutrundens mest fysisk stærkeste hold. Der er ingen tvivl om, det er et defensivt orienteret fransk mandskab, med Leynaud i målet og et fysisk 6-0 forsvar, der skal bringe fransk succes i Sverige. Offensivt er det bygget op omkring en af de bedste håndboldhjerner i Allison Pineau, samt et par hårdt skydende backs i Lacarbere og Niombla.


Udforingen for Frankrig er bredden i truppen er lille, og hvis det skal lykkes for dem at komme langt ved EM kræver det især, at Allison Pineau rammer sit absolut bedste niveau over hele turneringen.


Mine forventninger: Frankrig er et hold der ikke er til at blive helt klog på. De svinger altid meget i deres resultater fra slutrunde til slutrunde. Fx OL-sølv og en 7. plads ved VM inden for det sidste år. Det ser realistisk ud for Frankrig at få point med over i mellemrunden, og jeg tror egentlig også, at de kommer tæt på en semifinale, men med hold som Spanien og Holland ligner mellemrunden endestationen.


Profiler: Amandine Leynaud, Siraba Dembele, Allison Pineau, Alexandra Lacarbere og Gnonsiane Niombla.


Tyskland – uden Susann Müller


Ikke udtaget? Tyskland stiller ikke med 28-årige Susann Müller ved dette EM, da hun er fundet for let. Müller har været holdet ubestridte stjerne i de sidste mange slutrunder, og er altid med helt fremme på topscore listerene.


Det betyder at højre back positionen, skulle løftes af Shenia Minevskaja, men er i ugen optil EM også begyndt at døje med skade – så nu bliver det måske 3 valget Anne Hubinger.


Xenia Smits var udtænkt en rolle som startende venstre back, men er lige som Minevskaja også blevet tvivlsom i ugen optil EM, efter en skade til træning.


Mine forventninger: Tyskland kunne godt ligne et hold der vil få svært i gruppe B, ingen tvivl om Holland og Frankrig er svære kampe. Kampen mod Polen bliver altafgørende for om Tyskland skal med videre til mellemrunden. Jeg tror dog mest på Tyskland af de to mandskaber og derved knebent videre til mellemrunden.


Profiler: Kim Naidzinavicius, Clara Woltering, Shenia Minevskaja/Anne Hubinger


Polen – kan de følge op på VM-succesen?


Alt lykkes for Polen under VM, hvor holdet spillede sig til semifinalerne under danske Kim Rasmussen. En rigtig flot præstation, når man kigger på spillermaterialet.


Nu skal Polen så prøve at følge op på succesen, hvilket jeg tvivl på er muligt. Polens største problem er de er de mangler Karoline Kudlacz der er holdet største profil. De har kæmpet hårdt for at få hende klar til EM, og det ligner en umulig mission. Ingen tvivl om der er nogle spændende bagspiller på holdkortet, hvor næsten alle besidder en rigtig god skudkræft. Men det ser rigtig tyndt ud, når der bliver skiftet ud på de 3 startede bagspiller, og målmændene er også af svingene kvalitet.


Mine forventninger: Jeg forventer det er kampen mellem Tyskland og Polen, der afgøre hvem af de 2 hold skal med over i mellemrunden. Jeg synes, at Tyskland er et bedre hold, især på bredden, og derved et tideligt exit til succeshistorien fra VM.


Profiler: Kinga Achruk, Alina Wotjas og Monika Kobylinska.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER