BSV: Nu gælder det om at have lært mest

888 Ligaen
Foto: Peter Leth

Foto: Peter Leth

Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen evaluerer på første halvdel af gruppespillet i VELUX EHF Champions League og ser frem mod anden halvdel, som de danske mester indleder søndag på udebane mod FC Barcelona. Det skriver BSV i en optaktsmeddelelse.

Halvvejs gennem gruppespillet i VELUX EHF Champions League udtrykker de danske mestre fra Bjerringbro-Silkeborg stor tilfredshed. Efter lodtrækningen placerede Bjerringbro-Silkeborg i den hårdeste pulje nogensinde i VELUX EHF Champions League, var forventningerne fra omgivelserne og omverdenen begrænsede. Ikke desto mindre har Danmarksmestrene imponeret ved at matche alle storholdene i gruppen og hente to meriterende sejre på udebane over Kadetten Schaffhausen og på hjemmebane over Wisla Plock.

– På alle fronter har det været en fornøjelse og et privilegium at deltage i håndboldens stærkeste klubturnering. For vores klub har det været fantastisk at kunne invitere til en stribe fantastiske hjemmebane. I spidsen står selvfølgelig en stor oplevelse i Jyske Bank Boxen foran 10.000 mennesker, men det var også en stor oplevelse at møde Flensburg-Handewitt i Aarhus, og vi har også haft nogle store oplevelser i JYSK Arena, hvor særligt hjemmekampen mod Wisla Plock og vores nimålssejr blev helt særlig, en milesten, siger Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.

– Rent sportsligt har vi leveret lutter tilfredsstillede præstationer. I alle kampe har vi vist, at vi mod alle odds kunne byde modstanderne trods. Særligt vores forsvarsspil har i alle kampe kunne stå for det pres, som verdens bedste spillere har lagt.

– Vi har leveret lutter gode præstationer, og ved flere lejligheder har præstationerne været så gode, at vi har været skuffet over ikke at få flere point end de fire, som vi har. Vi har peaket ved at vinde i Schaffhausen og ikke mindst med ni mål hjemme over Wisla Plock, men det er marginaler, der gør, at vi ikke har flere point.

Kan levere på udebane
I tabellen rækker Bjerringbro-Silkeborgs to sejre til en syvendeplads. De danske mestre har fire point, mens de polske direkte modstandere fra Wisla Plock har fem point på den sjetteplads, der giver adgang til 1/8-finalerne.

– Jeg har hele tiden sagt, at det er et stort kompliment at blive slået i hardkorn med Wisla Plock, som har meldt ud, at de går efter en 4. plads i gruppen. Desværre har vi nok ikke hørt det sidste til Plock, der tager rigtig mange point, men vi har en kamp på udebane i Plock, og vi ved, at det under alle omstændigheder bliver en firepointskamp, men vi jagter store præstationer og resultatmæssige overraskelser allerede inden da, slår Bjerringbro-Silkeborg-træneren fast.

Han er ikke så bekymret for, at der i anden halvdel af gruppespillet venter en del flere udekampe end hjemmekampe. I første halvdel spillede Bjerringbro-Silkeborg fem kampe hjemme mod kun to på udebane, og det er nu byttet om, så midtjyderne har hele fem udekampe i anden halvdel.

– Vi fungerer også under stort tryk på udebane. Det har vi bevist med en helstødt indsats i Schaffhausen, senest i Veszprem og også i sidste sæson i Saint Raphaël. Selvfølgelig bliver det vanskeligt, men vi skal ud og spille en bedste anden halvdel. Vi jagter store overraskelser, så det er den vej, vi skal, lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen.

Ny Barcelona-kamp
– I dag er vi i gang med forberedelserne frem mod kampen i Barcelona. Vi vil ned og vise dem, at vi har lært mest af kamp et. Det vil vi gøre i alle kampe. Vi jagter endnu bedre præstationer i anden halvdel. Vi vil tættere på flere overraskelser.

I anden halvdel vendes kampprogrammet på hovedet, og derfor er Bjerringbro-Silkeborgs næste udfordring FC Barcelona, som de også mødte i søndags. Her måtte de danske mestre efter en sublim første halvleg se sig besejret med 27-23. Den kamp er udgangspunktet for kampen i Barcelona.

– Vi skal have vores forsvarsspil op på samme niveau og gerne lige en kry mere. Vi spillede en rigtig god forsvarskamp, men vi kæler for detaljen og tror, at vi kan gøre det endnu bedre. I den anden ende af banen spillede vi i 50 minutter en rigtig god kamp. Vi skal have de sidste detaljer med i forhold til at eksekvere, så vi får flere mål ud af vores anstrengelser, og så har vi haft fokus på specialsituationerne, overtal, undertal og syv mod seks, hvor vi gerne vil gøre det bedre.

Bjerringbro-Silkeborg rejser lørdag til Barcelona, og søndag kl. 17.30 er der kampstart i Palau Blaugrana mod FC Barcelona.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu