Patrick Andersen

DFH bekræfter manglende video-upload af Toudahl-sagen

Divisionsforeningen Håndbold har mandag eftermiddag udsendt et skriv, hvor de bekræfter, at der er forsvundet seks minutter af opgøret mellem SUS Nyborg og Skive fH i videooptagelsen fra kampen.


Sagen vedr. kampen mellem SUS Nyborg og Skive fH lørdag den 12. november har nu kørt frem og tilbage en uge og den står overfor i aften at skal behandles i det helt rigtige forum, nemlig DHFs Disciplinær Instans, som er den uafhængige rets enhed, der er i dansk håndbold.


Og dette faktum passer Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen rigtigt fin.


– Vi har sammen med DHF skabt denne struktur for flere år siden og endnu engang viser det sig at være den helt rigtige struktur. Et udvalg med medlemmer uden nogen form for aktie i sagen. Ingen relation til klubberne, dommerne, observatører eller andre, der kan blive inddraget i eventuelle sager, og det er sådan det skal være,  siger Thomas Christensen.


Hvorvidt det ser ud til at klubber og/ eller enkelt personer bliver dømt i sagen vil Thomas Christensen ikke komme ind på, men der er dog et enkelt element i sagen, som han gerne vil kommentere på.


– Det har være omtalt at SUS Nyborg bevidst skulle havde klippet episoder ud af den video, som de ifølge en fællesaftale mellem alle klubber skal uploade efter hver kamp. Det er helt korrekt at der mangler 6 minutter af kampen, på vores fælles server, men efter samtale med SUS Nyborgs ledelse og de frivillige der er ansvarlige for dette, har vi klar fornemmelse af, at dette ikke er tilfældet. Vores tekniske stab har kigget på hvad der er sket med kampen, og har ved hjælp af overvågning set selvsamme fejl ske igen ved konverteringen af kampen inden upload,  konstaterer Thomas Christensen.


– Vi er naturligvis klar over at det ser stærkt mistænkelig ud og det er dybt uheldig i denne sag. Især i det tillidsforhold, der skal være mellem klubberne. Vi vil bruge episoden til at kigge på om vi gør tingene rigtigt eller om vi skal instruere klubberne på en anden måde i fremtiden, slutter Thomas Christensen, der tilføjer at DHF har fået adgang til de billeder, der angiveligt skulle kunne bidrage til afklaring af den episode, der har skabt så meget debat og at kampen også er ved at blive lagt op i sit fulde omfang.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER