Patrick Andersen

Et point skiller Team Esbjerg fra Europas bedste

Præmisserne er klare forud for Team Esbjergs sidste kamp i gruppespillet mod svenske IK Sävehof søndag eftermiddag i Blue Water Dokken. Et point vil give adgang til hovedrunden i Champions League i det nye år.


Men da uafgjort er en marginal, man ikke kan regne med i håndbold, optager det ikke cheftræner Lars Frederiksen.


– Vi er meget optaget af at sætte tingene på plads og vise, at vi er blandt de tre bedste hold i gruppen og dermed blandt de 12 bedste klubhold i Europa. Sävehof ligger lidt bedre til os end Larvik, fordi de er knapt så fysisk stærke som nordmændene, men ellers vil det være holdet med de bedste nerver, som vil komme bedst ud af kampen, siger Lars Frederiksen.


Uanset kampens betydning lægger han altid vægt på at gøre forberedelserne så hverdagsagtige som muligt. Spillerne skal nok have spændingsniveauet op til en kamp, der vil være med til at definere hele sæsonen, og det gælder mere om at holde det i tømme og undgå overtænding.


Team Esbjerg spillede en flot og koncentreret kamp for en lille måned siden i Partille Arena, hvor holdet vandt 25-20 over Sävehof. Lars Frederiksen sætter sin lid til, at spillerne har udviklet sig, hvad angår evnen til at levere, når de er pressede. Det er de efter tre nederlag i træk i Champions League.


– Nu er vi i Blue Water Dokken, hvor vi har publikum med os, og hvor vi før har løftet os og vokset, når det gjaldt. Jeg håber, tilskuerne vil få en god oplevelse og hjælpe os på vej til at møde de allerbedste hold i Europa i det nye år, siger Lars Frederiksen.


Team Esbjerg havde godt 2.500 tilskuere til mødet med Larvik, og logikken siger, at der denne gang bør komme endnu flere, fordi det er afgørelsens halvanden time i Esbjerg.


– Vores styrke har hele tiden været det angrebsmæssige, og vi har lavet forholdsvis mange mål i de seneste sæsoner. Sävehof har en giftig kontrafase, som jeg ser som deres nøgle til at få noget ud af kampen. Kan vi spille et godt angrebsspil, undgå deres kontrafase og holde dem nede omkring de 20 mål, har vi gode chancer, siger Lars Frederiksen.


Senest brød Sävehof-defensiven sammen med nederlaget på 32-38 til Larvik i Partille Arena i søndags. I den kamp scorede den lille landsholdsfløj, Louise ”Loui” Sand, otte mål, så hun er nok værd at ofre opmærksomhed. På den anden fløj har de seneste otte sæsoners svenske mestre det 20-årige talent, Emma Ekenman-Fernis.


Team Esbjerg er uden den unge fløjspiller, Mette Knudsen, der er vrikket om på den ene fod. Ellers er truppen intakt til en af sæsonens store kampe.


Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe D i Champions League mod IK Sävehof søndag den 20. november kl. 15.00 i Blue Water Dokken:


Målmænd: Emily Stang Sando og Filippa Idéhn

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest

Streg: Rikke Zachariassen, Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Laura van der Heijden, Estavana Polman, Jenny Alm, Lara González og Ida Bjørndalen.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER