Oliver Jørgensen

Søndergaard: Vi skal stå imod deres tryk

Torsdag skal Skjern en tur til Herning, hvor HCM venter. Begge hold er startet godt ud i ligaen og ligger henholdsvis nr. 3 og 5 i rækken. Dermed er der lagt op til et spændende og tæt opgør.


HCM og Skjern mødtes sidst i september, hvor de slog klinger i pokalturneringen. Her trak Skjern det længste strå og vandt ganske overbevisende. HCM er dog blevet et mere sammentømret hold siden og bl.a. det faktum, gør at de i Skjern-lejren forudser en anden type kamp, denne gang.


– Det må da meget gerne ende som sidst vi mødtes, men det bliver nok en anden kamp nu. Sidst var de et helt nyt hold og det var til vores fordel, men de har fået en god sæsonstart og er noget bedre end sidst. Det bliver helt sikkert en spændende kamp, udtaler Skjerns Kasper Søndergaard til HBOLD.dk.


HCM har inden sæsonen forstærket sig markant, specielt i bagkæden, hvor man har fået Esben Lie Hansen og Eivind Tangen ind på holdet. Begge har gjort det fremragende for midtjyderne og de skal have en specielt opmærksomhed fra Skjerns side, hvis de grønklædte igen skal vinde.


– Vi forbereder os ret specifikt på de to spillere. Vi er udmærket klar over at de har nogle skudmæssige kvaliteter, som vi skal dæmme op for. Det vil sige at vi må lidt længere frem til dem og så må det koste en smule, hvad angår plads til stregspilleren. Derudover skal vi også være opmærksomme på deres andenbølge-kontra hvor bl.a. Kristian Gjessing er dygtig. Generelt har de et godt hold og vi skal være fuldstændig klar fra start, uddyber landsholdsbacken.


Før sæsonen blev en række nye regler indført i håndboldsporten – deriblandt den såkaldte “7-imod-6”-regel, som har været meget udskældt bl.a. i Danmark. Trods det, er det en regel som næsten alle benytter sig af. Nogle mere end andre. Skjern er et af de hold der, specielt på det seneste, har benyttet sig en del af den nye regel, både med og uden gevinst.


– Man kan diskutere om reglen burde være der eller ej, men nu er den der og så kan vi lige så godt benytte os af den. Den er en fordel at kunne tage frem en gang imellem som modspil til det stationære 6-imod-6 spil. Jeg er ikke nødvendigvis selv specielt stor fan af reglen, men alle bruger den, så vi kan lige så godt vende os til den og få det bedste ud af den, forklarer Skjern-profilen.


Selv kommer Søndergaard fra en landsholdssamling i forbindelse med EM kvalifikationen. Flere store profiler, både danske og udenlandske havde valgt at melde afbud til landskampene, de fleste pga. det tætpakkede kampprogram på klubholdene. En udvikling Søndergaard selv godt kan sætte sig ind i.


– Jeg har jo selv været der, så jeg kan sagtens forstå det. Det er hårdt at være afsted, både fysisk og mentalt og det skal man selvfølgelig opveje hver i sær. Lige nu er jeg frisk og kroppen har det godt, så jeg nyder at være afsted med landsholdet, slutter landsholdsprofilen af.


Kampen imellem HCM og Skjern spilles torsdag kl. 20.30 i Messecenter Herning.


 


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER