Simon Jensen

Østergaard glad for større offensiv rolle

Jacob Østergaard har i sin håndboldkarriere været garant for at levere en jernhånd og disciplineret defensiv indsats i de klubtrøjer, han har optrådt i. Op til denne sæson har stregspilleren dog tillige fået et større offensivt ansvar, og det glæder den 30-årige HC Midtjylland-spiller.

Med Vignir Svarvarssons farvel til HC Midtjylland blev der på stregpositionen efterladt et større hulrum i HC Midtjyllands offensive strategier.

Den islandske stregspiller leverede i sidste sæson flere overbevisende indsatser fra sin position seks meter fra mållinjen - og det kvitterede vicemestrene fra Team Tvis Holstebro for ved at tilbyde ham en kontrakt i det vestjyske.

Efter Svarvarssons skifte blev det offensive stregspil lagt over på Jacob Østergaards skuldre - skuldre der ellers tidligere i HCM-tiden primært havde båret på og udført defensive opgaver. Men ændringen begræder Jacob Østergaard så langt fra.

- Jeg kan jo kun se positivt på den tillid og chance, jeg har fået. Jeg håber på at kunne falde til på pladsen som 3’er i forsvaret, så den del også kan vinges af i CV'et, fortæller Jacob Østergaard til HBOLD.dk, inden han fortsætter:

- Samtidigt er det også sjovt at have så meget ansvar angrebsmæssigt. Men det er selvfølgelig ikke noget, man bare lige går ind og gør fra dag 1 -så sammen med alt det andet nye, så er der lige lidt ekstra hjemmeopgaver til mig.

Jacob Østergaard skiftede til HC Midtjylland tilbage i 2013. Dengang befandt klubben sig i herrernes 1. division, og stregspilleren har således været med på rejsen fra landets næstbedste række til landets bedste for Herning-mandskabet.

Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER