Patrick Andersen

Eksklusivt interview: Kom bag om Fredericia HK’s genrejsning 2/2

Fredericia HK er en traditionsklub, og efter en konkurs er klubben nu tilbage på rette kurs. Thomas Larsen fra FHK’s bestyrelse fortæller her om klubbens genrejsning, opturen, fremtidens visioner og meget mere. Læs her anden og sidste del af interviewet.

Fredericia har meldt en meget forsigtig målsætning ud for sæsonen. Ganske vist er de oprykker, men de har været ude at spille med musklerne siden oprykningen blev en realitet.

Her har FHK været på rov i ligaklubber, hvor spillere som Jacob Lyhne, Jacob Kühne, Rune Andersen, Andreas Madsen og Bastian Stræde er hentet til. Alligevel holder Thomas Larsen fast i målsætningen, som i gåseøjne bare er top 9.

- Det vigtigste i år er dybest set, at vi bliver fra nummer ni og opefter, fordi det er meget vigtigt for os, at vi får vores andethold op i 2. division. Vi får rigtig mange spillere op nede fra i de næste par år, og en af de erfaringer, vi har gjort os er, at vi skal have vores egen fødekæde. I Fredericia er det sådan, at man ikke kan købe et helt hold ude fra, fordi det er der ikke økonomi til. Man kan måske supplere med op til fem gode spillere udefra på sigt, men så skal vi også have vores egne, siger Larsen til HBOLD.dk.

I Team Sydhavsøerne er det meldt markant ud fra trænerstaben og lignende, at en oprykning er et must. Armbevægelserne til den her sæson er mere plantet nede på jorden i FHK, der dog godt kan nikke genkendende til Sydhavsøernes situation.

- Da vi spillede i 3. division, da vi rykkede op, var målet vi skulle rykke op i 2. division. Så taber vi den første kamp oppe i Todbjerg-Mejlby, og det er sådan lidt typisk, når man melder ud man vil rykke op. Vi skal derudover slet ikke rykke op, det er vi ikke gearet til. Det vil ikke være ret godt for klubben, hvis vi rykker op, fortæller Thomas Larsen.

Hvad er planen egentlig? I har jo ikke nogen fast ansatte i ledelsen…

- Det er noget vi kigger på, og det er derfor, at vi ikke kun skal rykke op i ligaen kun med frivillige. Det er en svær øvelse, og derfor går vi selvfølgelig også og kigger på, at vi skal have nogen ansat i klubben. Men vi skal finde de rigtige, og vi skal gøre det på det rigtige tidspunkt osv. Lige nu fungerer det selvfølgelig meget godt, men det er klart, at hvis vi skal det næste step, skal vi klart bruge nogle flere hænder. Det vil også komme til at ske på sigt, lyder det fra Thomas Larsen.

Siden Fredericia gik konkurs i 2012 og startede op i Jyllandsserien, har der kun været én sæson, hvor klubben ikke er rykket op. Det var tilbage i 2013-14-sæsonen, hvor FHK i første forsøg ikke lykkedes med at rykke op fra 3. division.

Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER