Patrick Andersen

Eksklusivt interview: Kom bag om Fredericia HK’s genrejsning 1/2

Fredericia HK er en traditionsklub, og efter en konkurs er klubben nu tilbage på rette kurs. Thomas Larsen fra FHK’s bestyrelse fortæller her om klubbens genrejsning, opturen, fremtidens visioner og meget mere. Læs her første del af interviewet.

Klokken er 16:30 torsdag eftermiddag. HBOLD.dk har aftalt at mødes med Thomas Larsen i Fredericia Idrætscenter, hvor FHK holder til.

Inden interviewet skal gå i gang siger Thomas: ”Gå hen og sæt dig ved et bord over svømmehallen, så kommer jeg om et minut. Jeg skal lige aflevere det her til Kruse (ungdomstræner i Fredericia HK, red.).” Det afspejler meget godt den nye kultur i Fredericia, hvor alle hjælper alle.

Tilbage i foråret 2012 gik Fredericia HK konkurs, og var en klub fuldstændig i opløsning. Inden konkursen var klubben også delt i to så at sige. Elitedelen i klubben havde intet med moderklubben at gøre. Sådan fremstår det slet ikke i dag i traditionsklubben, som har fået en meget ydmyg tilgang til tingene og bygget tingene op fra bunden.

- Jeg synes af skader, bliver man klog. Efter konkursen for fire år siden, var vi nogle, der gik sammen og sagde, at vi skulle have et sted, hvor vores børn kan spille håndbold. Vi har fået hele klubben med, og bygget nogle ting stille og roligt op. Så dem, der skal spille i Fredericia, de skal spille der, fordi at de vil det, ikke fordi det er guld og grønne skove, siger Thomas Larsen til HBOLD.dk.

Et kig ned over listen af sponsorerer i Fredericia viser flere velkendte navne, der sidste gang Fredericia var i ligaen var bestyrelsesmedlemmer og havde store sponsorater i FHK. De endte med at trække sig af forskellige årsager og en konkurs blev derfor en realitet. Thomas Larsen erkender, at der ingen garantier er for, at de ikke trækker sig igen.

- Det kan man aldrig vide, men man kan sige, at mange af dem, de har også været med på planen for at lave den her 2020-plan. Der er en god opbakning i byen, vi er rigtig mange frivillige, gode trænere og ledere, som sponsorerne gerne vil bakke op om, så de tror på projektet. Når der er en del, som går forrest, er der mange, der gerne vil støtte op omkring det. Nogen af tingene, som vi har sagt vi vil gøre, er så også sket, så det hjælper også på det, men der er aldrig nogen garantier her i livet, fortæller Thomas Larsen.

Læs med i morgen, hvor Thomas Larsen fortæller nærmere om, hvorfor Fredericia HK har nedtonet forventningerne til denne sæson i 1. division og meget mere.

Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER