18.04.2012 kl. 19:00 af Michael Nielsen. Foto: René Lystrup

Liveopdatering: KIF Vejen-SønderjyskE

KIF Vejen og SønderjyskE mødes i aften i en vigtig kamp om oprykningspladserne, i denne nyhed kan du følge liveopdateringer fra opgøret.

Med en sejr kan Sønderjyske sikre sig adgangsbillet til næste års dameliga, mens KIF Vejen med en sejr kan åbne puljen helt. Følg liveopdateringer i denne nyhed, kampen fløjtes i gang klokken 19.30.

Her kan du se stillingen i kvalifikationspuljerne.

 

18.45

Dørene ind til Vejen Idrætscenters hal 1 er netop blevet åbnet, og hbold.dk's udsendte har taget plads på første parket. Klar til at følge den kamp, der kan blive afgørende for, hvem af holdene fra KIF Vejen og SønderjyskE, der sikrer sig en adgangsbillet til landets bedste håndboldrække i næste sæson.

 

Det er noget overraskende gæsterne fra SønderjyskE, der er bedst stillet inden kampen. Sønderjyderne har leveret tre flotte sejre ud af fire mulige i kvalifikationsspuljen, og det er nok til at aktuel andenplads bag Aalborg DH. KIF Vejen har omvendt skuffet med et stort nederlag i Aabenraa til netop SønderjyskE samt et nederlag hjemme mod Aalborg DH.

 

Dermed har KIF Vejen-pigerne ryggen mod muren inden dagens opgør, der fløjtes i gang klokken 19.30. Et nederlag vil nemlig sende SønderjyskE direkte i ligaen og KIF Vejen ud i en afgørende dyst mod nummer tre fra den anden kvalifikationspulje.

 

Du kan følge hele opgøret minut-for-minut ved at blive lige her på siden.

 

18.50

Vi har fået begge mandskaber på banen til opvarmning.

 

18.55

SønderjyskE tog som bekendt en sikker sejr på 34-24 i det første opgør i Aabenraa for snart to uger siden. Alligevel betragtes KIF Vejen som favoritter i dagens opgør. Det skyldes ikke mindst, at klubben har fået profiler som Young Sook Huh og Mette Sjøberg klar til dagens kamp. De manglende begge i det omvendte opgør, så det skal blive spændende at se, om de kan være med til at styrke KIF Vejens offensiv.

 

19.00

Patrick Westerholms tropper fra SønderjyskE kommer med en skadesfri trup, og det betyder blandt andet, at sønderjyderne kan sætte deres lid til den hollandske superduo Sann van Olphen og Estavana Polman, som har scoret godt halvdelen af SønderjyskE's mål i indeværende sæson. Med 22 mål i den omvendte kamp i Aabenraa var hollænderne også stærkt medvirkende til, at det dengang blev en sønderjysk sejr.

 

19.10

Holdene fortsætter ufortrødent deres opvarmning, og der er vist ingen tvivl om, at vi kan forvente et intenst opgør her i Vejen Idrætscenter. Der er nemlig masser af historie mellem de to mandskaber. For det første er det nærmest et sydjysk lokalopgør, da Vejen og Aabenraa ikke er længere end en køretur på tre kvarters tid fra hinanden. For det andet har KIF Vejen-træner Jan 'Lauge' Laugesen en fortid som træner for netop SønderjyskE. Endeligt så har SønderjyskE's cheftræner Patrick Westerholm en fælles fortid i KIF Kolding med KIF Vejen-assistenten Bilal Sumann. Så der bliver nok ikke givet ved dørene fra nogen af holdenes side.

 

19.18

Så nærmer vi os for alvor kampstart her i Vejen. Begge mandskaber har netop forladt banen og er gået i omklædningsrummet for at få de sidste taktiske indspark til dagens opgør.

 

19.22

Omkring 100 SønderjyskE-fans har fundet vej til Vejen, og de er med til at skabe en fin kulisse i Vejen Idrætscenter, hvor der efterhånden er tæt på at være fuldstændigt udsolgt.

 

19.25

Til stående ovationer og noget af en lydkulisse er de to hold netop løbet på banen. Netop nu præsenteres KIF Vejens spillere en efter en.

 

0 min

Stemningen i Vejen Idrætscenter fejler bestemt ikke noget, her hvor kampens dommerpar Thomas Jørgensen og Tommy Nin netop har sat spillet i gang. SønderjyskE starter på bolden.

 

1 min

Teknisk fejl i SønderjyskE-angrebet betyder kontrascoring til KIF Vejen. Målscorer var Mia Boesen.

 

2 min

Hurtig udligning fra SønderjyskE's Camilla Nissen - men KIF Vejen kommer på 2-1 ved Anesa Tajic. Vi har fået en tempofyldt start på kampen.

 

2 min

SønderjyskE Stine Knudsen udligner på en kontra efter teknisk fejl i KIF Vejen-angrebet. 2-2 nu.

 

3 min

Bente Højmark leverer en fin redning i KIF Vejen-målet, og værterne er nu i angreb.

 

4 min

Louise Føns brænder fra en skarp vinkel på SønderjyskE-keeper Orsolya Kurucz, men sønderjyderne får afsluttet det efterføldende angreb skidt. KIF Vejen er på bolden igen.

 

5 min

KIF Vejen bringer sig foran 3-2 ved Anesa Tajic efter et flot, gennemspillet angreb.

 

6 min

Det bølger virkelig frem og tilbage, og det virker som om, spillerne næsten er for ivrige. SønderjyskE's Sanna van Olphen holdt dog netop nerverne i ro, da hun bragte balance i regnskabet. 3-3 nu.

 

7 min

Den stilling holdt dog ikke længere. KIF Vejens Anesa Tajic er nemlig kommet flyvende fra start i dagens opgør - med sin tredje scoring i kampen har hun netop bragt værterne foran 4-3.

 

8 min

KIF Vejens Charlotte Højfeldt blokerer en SønderjyskE-afslutning, og hjemmeholdet suser op i den anden ende, hvor Lise Binger passerer SønderjyskE-keeper Orsolya Kurucz. 5-3 til værterne, der for første gang i aften er foran med to mål.

 

8 min

SønderjyskE får tilkæmpet sig et straffekast, som Sanna van Olpehn sikkert omsætter til mål. 5-4 nu,

 

9 min

Maja Holm i SønderjyskE-forsvaret får flot pareret en afslutning fra tilbagvendte Mette Sjøberg, men KIF Vejen bliver på bolden.

 

10 min

Efter ti minutters spil kan vi konstatere, at hjemmeholdet er kommet klart bedst fra start. KIF Vejen er nu foran 6-4 efter Anesa Tajic scorede for fjerde gang i kamp. I den anden enden af banen har Bente Højmark netop præsteret endnu en fin redning.

 

10 min

6-4 bliver til 7-4, da KIF Vejen får tilkæmpet sig et straffekast. Først brænder Ida Bjørndalen det store mulighed, men nordmanden fanger selv returbolden og sender den i kassen.

 

11 min

SønderjyskE offensiv har det virkeligt svært. I det etablerede angrebsspil går det simpelthen for langsomt, og sønderjyderne har i kampens start også alt for mange tekniske fejl.

 

12 min

Og det bliver altså prompte straffe af et KIF Vejen-mandskab, der er kommet flyvende fra start. Anesa Tajic gør det til 8-4, inden SønderjyskE-træner Patrick Westerholm har fået nok og kalder time-out.

 

12 min

Vi er i gang igen efter et minuts time-out. SønderjyskE er på bolden.

 

13 min

Der bliver taget godt fat forsvarsmæssigt i begge ender, og det betyder, at dagens dommerpar allerede har uddelt en 4-5 advarsler.

 

14 min

Louise Kristensen bryder lang tids måltørke for SønderjyskE, der får reduceret til 8-5 efter flot kontraspil.

 

16 min

KIF Vejen-fløjen Lise Binger bliver pillet af Orsolya Kurucz i SønderjyskE-målet - men i den anden ende vil Bente Højmark også lege med med en fin redning. Fortsat 8-5.

 

17 min

Sanna van Olphen viser, hvorfor hun er klar SønderjyskE-topscorer i denne sæson, da han hamrer en afslutning langt ude fra op i målhjørnet bag Bente Højmark. 8-6 nu.

 

18 min

Der går et sus gennem hjemmepublikum, da en helt fri Anesa Tajic skyder forbi mål på en ellers oplagt scoringschance. SønderjyskE scorer på det efterfølgende angreb og har nu reduceret til 8-7. Det var sønderjydernes tredje scoring i træk.

 

19 min

Ida Bjørndalen tørrer fuldstændigt SønderjyskE-forsvaret og udplacerer nemt Kurucz i SønderjyskE-målet. Ny tomåls-føring til hjemmeholdet.

 

20 min

Så går det stærkt. Med to hurtige SønderjyskE-scoringer ved først Estavana Polman og dernæst Louise Kristensen bringer SønderjyskE balance i regnskabet. Stillingen er nu 9-9 med ti minutter til pause-te.

 

21 min

KIF Vejen-spillerne virker en smule rystede nu. Først bliver der dømt for mange skridt på Susanne Forslund, og kort tid efter scorer Estavana Polman for SønderjyskE, der nu for første gang i kampen har taget føringen.

 

21 min

Ved stillingen 9-10 tager KIF Vejen-træner Jan Laugesen time-out.

 

21 min

Så må vi se, om KIF Vejen får lige så godt udbytte ud af det, som SønderjyskE gjorde, da de tidligere i kampen tog time-out. Den blev dengang efterfulgt af en periode, som sønderjyderne vandt med hele 6-1.

 

22 min

Det bliver dog gæsterne fra SønderjyskE, der kommer først på tavlen efter time-outen. Malene Gandrup til 9-11 efter en fin scoring fra fløjen.

 

23 min

9-11 bliver til 9-12, da Nikoline Buus sikrer SønderjyskE holdet største føring hidtil i kampen. SønderjyskE har nu scoret otte ud af de sidste ni mål i opgøret.

 

24 min

Lise Binger bryder KIF Vejens måltørke med en redcuring til 10-12.

 

24 min

Men SønderjyskE bringer sig foran med tre kasser igen, da Estavana Polman sekunder senere omsætter et straffekast til scoring.

 

25 min

- Forsvar, forsvar, synger SønderjyskE's fans, og det ser ud til at virke. I hvert fald har sønderjydernes defensiv for alvor taget fat, og med flotte redning og parareder holder den i høj grad KIF Vejen-offensiven skak.

 

26 min

SønderjyskE's Malene Gandrup må til behandling, efter hun kommer til skade ved en skudafvikling. Hun kommer dog på benene igen og er klar til at fortsætte spillet.

 

26 min

Klar til at fortsætte er også KIF Vejens Lise Binger, der igen bryder igennem fra sin position på fløjen. Ny scoring fra hende betyder 11-13 på måltavlen. Der resterer tre og et halvt minut nu.

 

27 min

Så har KIF Vejen for første gang i kampen bragt sydkoreanske Young Sook Huh i spil. Den 36-årige profil har ellers været skadesplaget gennem længere tid.

 

28 min'

Det er dog en anden KIF Vejen-profil, der stjæler billedet med en scoring. 12-13 bliver det nemlig ved norske Ida Bjørndalen her, hvor vi tager hul på de sidste to minutter af første halvleg.

 

29 min

Ida Bjørndalen forpasser chancen for at bringe balance i regnskabet, da Orsolya Kurucz parerer en svag afslutning. SønderjyskE kan dog ikke score i den anden ende, og derfor har KIF Vejen fortsat chancen for at gå til pause med en udligning.

 

29 min

KIF Vejen får med ti sekunder igen straffekast, da SønderjyskE's Maren Hjort skubber Anesa Tajic i ryggen. Hjort får samtidig en to minutters udvisning.

 

Pause

KIF Vejen får ikke scoret på straffekastet, og dermed går de to hold til pause med stillingen 12-13. Der er altså lagt op til noget af en gyser, når vi vender tilbage efter pausen.

 

Pause

Så har vi holdene på banen igen, og det kan ikke vare længe, før dagens dommerpar sætter gang i anden halvleg.

 

Pause

Med fire scoringer er Estavana Polman sønderjydernes mest scorende spiller i de første 30 minutter. KIF Vejen Anesa Tajic har dog fem scoringer på samvittigheden og er dermed kampens foreløbige topscorer.

 

30 min

Vi har taget hul på anden halvleg. Værterne fra KIF Vejen er på bolden.

 

31 min

Men det er SønderjyskE, der lægger bedst fra land med en scoring ved Estavana Polman. 12-14 nu.

 

32 min

SønderjyskE tegner sig også for anden halvlegs anden scoring. Louise Kristensen sender kuglen ind bag Gabrielle Kain, som er startet halvlegen i KIF Vejen-målet.

 

33 min

KIF Vejen er rent offensivt kommet skidt fra start og har efter tre minutters spil endnu ikke passeret Orsolya Kurcuz.

 

33 min

Skidt bliver værre, da KIF Vejens mest scorende spiller Anesa Tajic bliver udvist i to minutter for alt for hårdhændet behandling af SønderjyskE's Estavana Polman.

 

34 min

For første gang i kampen kommer SønderjyskE foran med fire mål, da Stine Knudsen scorer til 12-16.

 

34 min

Så kom KIF Vejen på tavlen efter pause-teen. 13-16 reducerer Maida Aslanagaric til, og samtidig får SønderjyskE udvist Sanna van Olphen i to minutter.

 

35 min

SønderjyskE kommer igen foran med fire mål, da Maren Hjort udnytter fem-mod-fem spillet til en scoring til gæsterne.

 

36 min

KIF Vejen bliver fuldtallige og udnytter overtallet til to hurtige scoringer. Der står nu 15-17, og KIF Vejen ligner et hold, der er på vej tilbage i kampen.

 

36 min

I KIF Vejen-målet er Gabrielle Kain begyndt at tage fra. Hun har netop leveret en fin redning, og derfor er hjemmeholdet nu i angreb.

 

37 min

Young Sook Huh er ikke for alvor kommet i gang i dagens opgør. Hun har netop lavet endnu en teknisk fejl, så det er nu er SønderjyskE, der angriber. Sønderjyderne er i øvrigt igen blevet fuldtallige.

 

38 min

Gæsterne får slidt sig til et straffekast, men Estavana Polman formår ikke at omsætte den store chance til scoring. 15-17 fortsat.

 

39 min

Susanne Forslund afslutter fra distancen, men selvom bolden har kurs mod det fjerneste målhjørne får SønderjyskE-keeper Orsolya Kurucz pareret med et yderste af neglene.

 

41 min

Begge mandskaber ser noget forkrampede ud i offensiven nu. Senest en svag afslutning af SønderjyskE's Camilla Nissen, der nemt bliver reddet af Gabrielle Kain. 15-17 står der fortsat, og det er nu snart fem minutter siden, vi sidst fik en scoring her i Vejen Idrætscenter.

 

41 min

Ida Bjørndalen er kvinden i centrum netop nu. Først med en scoring til 16-17 - siden med en alt for hårdt tackling af Estavana Polman, som fortjent kostede nordmanden to minutter på bænken.

 

42 min

SønderjyskE udnytter overtalsspillet til at bringe sig på 16-18 ved Camilla Nissen.

 

42 min

Men sekunder senere bliver Nissen så udvist i to minutter. Vi spiller dermed fem mod fem nu.

 

43 min

Der bliver brændt store chancer i begge ender, og det huer ikke de to trænerteams på bænkene. De hopper og danser og forsøger med ivrig gestikulering at piske deres mandskab frem til sejr.

 

44 min

Og det lykkes i skrivende stund bedst fra d'herrer Westerholm og Stenholt på SønderjyskE-bænken. I hvert fald har Estavana Polman netop bragt sønderjyderne foran med tre mål. 16-19 nu.

 

45 min

KIF Vejen har dog en målfarlig kvinde i form af Lise Binger, og hun har netop reduceret til 17-19 her, hvor der resterer mindre end et kvarter af kampen i Vejen Idrætscenter.

 

45 min

KIF Vejen forsøger sig med højt angrebspres på SønderjyskE's to hollandske profiler Sanna van Olphen og Estavana Polman.

 

46 min

Uha, Sanna van Olphen får Maida Aslanagarics arm lige i ansigtet, da hollænderen forsøger sig med et gennembrud. Dommeren viser to fingre i retning af Aslanagaric, som bliver udvist og må tage plads på bænken et par minutter.

 

46 min

Der er samtidig dømt straffe til SønderjyskE, og det scorer Stine Knudsen sikkert på. 17-20 nu.

 

47 min

KIF Vejen afslutter svagt, og det får KIF Vejen-assistenten Bilal Sumann til at give frustrationerne frit løb. Det ender med, at dommerene giver ham en advarsel.

 

48 min

Og var de ikke allerede frustrerede, spiller og trænerne i KIF Vejen, så giver Estavana Polman dem i hvert fald grund til at blive det. Hun har netop bragt SønderjyskE foran med 21-17 her med 12 minutters spil igen.

 

49 min

Og det er et rent Estavana Polman-show netop nu. Den blot 19-årige hollænder scoret igen, så stillingen nu er 17-22. Det tegner i den grad til en sønderjysk triumf og dermed direkte oprykning til ligaen.

 

49 min

Der bliver virkelig taget fat i SønderjyskE-forsvaret i øjeblikket, og det er ikke mange afslutninger, KIF Vejen kommer til.

 

50 min

I den anden ende er der godt flow i sønderjydernes angrebsspil. Senest afsluttede Stine Knudsen fra fløjen med et flot lob, der sejlede over i det lange hjørne. 17-23 viser måltavlen nu, hvor vi har taget hul på de sidste ti minutter.

 

50 min

Der skal noget af et KIF Vejen-comeback til, hvis ikke SønderjyskE skal løbe med sejren og den direkte oprykningsplads.

 

50 min

Fin scoring af Anesa Tajic, der reducerer til 18-23. KIF Vejen går virkeligt offensivt til værks nu i forsvaret.

 

51 min

Camilla Nissen kæmper sig igennem til et SønderjyskE-straffe, som Stine Knudsen skal eksekvere.

 

51 min

Knudsen hamrer bolden på undersiden af overliggeren, men den springer i spil igen uden at have været over målstregen. Dermed fortsat 'blot' en fem-målsføring til gæsterne.

 

52 min

KIF Vejen får udvist Louise Føns i to minutter.

 

52 min

Men selvom holdet er i undertal får Ida Bjørndalen reduceret til 19-23, da hun bryder et sønderjysk angreb.

 

53 min

Av-av-av for en sønderjysk gummi-arm, der er under opsejling. For anden gang scorer KIF Vejen i undertal. 20-23 nu, og der er stadig næsten syv minutter tilbage af opgøret.

 

54 min

Louise Kristensen får bolden i nettet for SønderjyskE. Men den unge fløjspillet har overtrådt, og målet tæller derfor ikke. KIF Vejen er på bolden, og tilskuere er ved at være godt oppe at køre. De fornemmer virkeligt, at et comeback kan være på vej.

 

54 min

Og så fører SønderjyskE kun med to mål, da Maida Aslanagic reducerer yderligere- Nu til 21-23.

 

55 min

Fem minutter igen, og lad os lige opsummere. Hvis SønderjyskE vinder aftenens opgør, rykker holdet direkte op. Uafgjort vil betyde, at SønderjyskE står med gode kort på hånden, da de så 'bare' skal slå Ringkøbing hjemme i den sidste kamp. KIF Vejen-sejr vil betyde, at de selv kan afgøre deres skæbne med en sejr over Aalborg DH i den sidste kamp.

 

56 min

Spændingsniveauet er helt oppe at ringe her i Vejen Idrætscenter. Et par brændte chancer i begge ender betyder, at stillingen fortsat er 21-23.

 

57 min

Var det afgørelsen? Stine Knudsen bringer SønderjyskE foran med tre mål igen. 21-24 nu med mindre end tre minutter tilbage af opgøret.

 

27 min

Og så ligner det for alvor sønderjysk oprykning. Stine Knudsen bryder et angreb og scorer sikkert til 21-25.

 

29 min

KIF Vejen får reduceret til 22-25, men det lader ikke til at hjælpe noget. Vi tager hul på sidste minut netop nu.

 

30 sekunder tilbage

KIF Vejen reducerer igen, nu til 23-25, og forsøger med et ekstremt offensivt forsvar.

 

SLUT

SønderjyskE's spillere kaster sig ind i en kæmpe bunke midt på banen, da slutfløjtet lyder. 25-23 vinder sønderjyderne i Vejen Idrætscenter, og dermed kan SønderjyskE igen kalde sig ligahold.

 

SLUT

Resultatet her i Vejen Idrætscenter betyder altså, at at mens SønderjyskE rykker direkte op, skal KIF Vejen nu ud i et par altafgørende kvalkampe mod SK Aarhus.

 

SLUT

Spillere, trænere og fans fra SønderjyskE er helt ekstastiske over det flotte resultat. De fejrer netop nu hinanden og resultatet ved at åbne champagne. Sikke en fest for sønderjyderne, der helt sikkert får en god tur hjem til Aabenraa.

 

SLUT

Fra hbold.dk's side siger vi tak til jer, der læste med derude bag skærmen. Håber I har nydt det spændende drama her fra Vejen.

Fredag 19.12 kl. 17.20 - TV 2
EM-håndbold: Studiet

Fredag 19.12 kl. 17.30 - TV 2 Norge
EM - semifinale 1 (k)

Fredag 19.12 kl. 17.55 - TV 2
EM-håndbold: Semifinale (k), direkte

Fredag 19.12 kl. 18.45 - TV 2
EM-håndbold: Semifinale (k)

Fredag 19.12 kl. 20.20 - TV 2
EM-håndbold: Semifinale (k)

Se hele TV-oversigten »

SEKTION: NYT FRA BOXER HERRELIGAEN

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA BOXER DAMELIGAEN

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA 1. DIVISION - HERRER

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA 1. DIVION - DAMER

Vis valgte

SEKTION: NYT OM LANDSHOLDENE

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA BUNDESLIGAEN

Vis valgte

SEKTION: EUROPÆISKE TURNERINGER

Vis valgte

SEKTION: SPILFORSLAG

Vis valgte

Din stemme kan ikke registreres!

Du skal være logget ind på din brugerprofil, for at kunne deltage i denne afstemning.

Har du ikke en brugerprofil på HBOLD.dk, kan du oprette en ved et klikke her.