Hbold.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Underhånden

Forside

27.02.2012 kl. 01.217 kommentarer

AG København - Et nyt europæisk storhold?

 

Overskriftens spørgsmål kan efterhånden være svært at besvare med nej. Resultaterne taler sit tydelige sprog, en andenplads i en meget stærk pulje og ikke mindst mindeværdige præstationer mod både Montpellier og Kiel. Mikkel Hansen og co. kan være mere end tilfreds med deres indsats i Champions League indtil nu, men er de gode resultater og flotte takter nok til, at vi med tiden må betragte dem som en del af den absolutte europæiske elite?
 

Hvis vi kigger lidt historisk på det, er det ikke just prangende resultater, som danske herrehold gennem tid har begået på internationalt plan. Ret beset, så er det vel kun KIF Kolding, der gennem tiden har formået, at give diverse etablerede storhold sved på panden. Flotte præstationer mod mastodonter som Montpellier, Vezprem, Kiel og hedengangne Portland San Antonio har i løbet af de sidste 10 år været med til at bibeholde lidt værdighed for dansk herrehåndbold på klubplan.
Aldrig er noget dansk hold dog nået helt til tops, men bedre sent end aldrig som man siger. AG København har indtil videre vist sig, som det klart bedste bud, på et hold for hvem den drøm måske kan blive virkelighed.

I dag blev de indledende gruppespilskampe færdigspillet, hvilket på meget ærgerlig vis endte ud med ”kun” en andenplads. Der skal dog ikke herske tvivl om, at niveauet i CL er enormt højt, og det vidner AG’s pulje klart om. Derfor må man trods alt betragte indsatsen som mere end godkendt, og med en placering foran bl.a. Karabatics Montpellier og fantastisk spil af to omgange mod Kiel, så er det ikke manglen af tro på egne evner, som kommer til at stoppe holdet fra vestegnen.

Medierne har længe talt om det, og selv har de aldrig skortet på ambitionen om det, AGK skal være det første danske hold i ”Final Four”. Målet er ambitiøst, men må i lyset af resultaterne også betragtes som muligt realiserbart. Men skal AG som sådan allerede nu opfattes som blandt den europæiske elite? Jeg synes spørgsmålet er svært. På overfladen er der ingen tvivl om spillermaterialets mange kvaliteter og ikke mindst den store grad af erfaring, der kendetegner deres mandskab, men alligevel mangler der noget, mener jeg. Kigger man spiller for spiller på holdet og sammenligner med eksempelvis Kiel, Barcelona eller Atletico Madrid, er der klare lighedspunkter men bestemt også forskelle. Jeg vil kort prøve at skitsere de fire holds forskellige lineups for at kunne uddybe, hvorfor jeg mener, at AG stadig har et lille stykke op til de bedste europæiske herrehold.

 

Stjerne:

AG har Mikkel Hansen. Kiel har Filip Jicha. Barcelona har Lazlo Nagy. Atletico Madrid har Kiril Lazarov.

 

På dette punkt er vores danske venner overordentligt godt med og måske endda foran.

 

Målmand:
AG har Kasper Hvidt. Kiel har Thierry Omeyer. Barcelona har Daniel Saric. Atletico Madrid har Arpad Sterbik.

 

Her er de ligeledes godt med, og desuden er deres andetvalg også enormt stærkt.

5 i bagkæden:
For at være et godt hold kræver det noget bredde. Sæsonen er lang og opslidende, og derfor er en god start-3er ikke nok.

 

AG – Mikkel Hansen, Olafur Stefansson, Snorri Gudjonsson, Arnor Atlason, Joachim Boldsen.

 

Kiel – Filip Jicha, Aron Palmarsson, Momir Ilic, Daniel Narcisse, Christian Zeitz.

 

Barcelona – Lazlo Nagy, Konstantin Igropulo, Siarhei Rutenka, Daniel Sarmiento, Raúl Entrerrios.

 

Atletico Madrid – Kiril Lazarov, Alberto Entrerrios, Nikolaj Markussen, Mariusz Jurkiewicz.


AG er måske besiddelse af den største stjerne blandt disse bagkæder i Mikkel Hansen, men selvom Olafur stadig holder et højt niveau, er bredden af rene verdensklasse spillere ikke tilstede her. Foruden Mikkel Hansen er der ikke tale om spillere, som til stadighed kan tyre den ind langt udefra, og spillet bliver derfor mere afhængig af et godt og hurtigt pasningsspil.

 

Fløje:
AG – Niklas Ekberg, Gudjon Valur Sigurdsson.

 

Kiel – Dominik Klein, Christian Sprenger.

 

Barcelona – Juan Garcia, Victor Tomas.

 

Atletico Madrid – Jonas Källman, Luc Abalo.


Niklas Ekberg bevæger sig mod topklassen af fløjspillere, men han mangler endnu at bevies sit værd på længere sigt. Men i Gudjon Valur har AG en kæmpe kapacitet, især i kontrafasen, men samlet set er fløjene ikke helt på niveau med de andre hold.

Forsvarsspecialist:
AG har Lars Jørgensen. Kiel har Marcus Ahlm. Barcelona har Magnus Jernemyr. Atletico Madrid har Didier Dinart.

Vi har over hele linjen at gøre med et par aldrende herrer, og AG lider bestemt ingen nød på denne position.

---

Nu har vi kigget nærmere på AGs hold relativt, og overordnet skal det siges, at de på flere fronter kan måle sig med de andre tre storhold. Problemet opstår, for mig at se, for alvor i deres bagkæde. Bredden er ikke særlig stor, og deciderede hardhitters med klasse forefindes ikke udover Mikkel Hansen. At de så egentlig har klaret det godt skal i høj grad ses i lyset af deres eminente forsvars-/kontraspil. Som vi eksempelvis ser det i gårsdagens kamp mod Kiel, bliver det et stort problem, at Olafur Stefansson reelt set ikke længere er en skudtrussel på internationalt plan. Til gengæld vil jeg sige, at netop deres force i kontraerne bør kunne drive dem langt. Hvis forsvaret og målmændene står godt, kan de nå langt med 5-6 kontramål af Gudjon Valur, hvis Mikkel Hansen også agerer stor skudstrussel i det etablerede angrebsspil.

Desværre er AG endnu ikke en del af den absolutte europæiske elite, dertil mangler de simpelthen bredde og pondus i bagkæden på den lange bane, men på en god dag kan de nå langt, hvem ved hvor langt?


3.1 i gennemsnit fra 833 rating(s)

7 kommentarerSkriv kommentar

27.02.2012 kl. 01:34 KIF66

Vil gerne høre jeres mening :) ??

27.02.2012 kl. 10:23 Oliver

Du nævner Hvidt! Steiner Ege er mindst lige så god!

27.02.2012 kl. 13:58 Jones

Fin blog og altid interessant med de her sammenligninger. Uanset hvad, så er tiden vel inde til at folk kipper med flaget og indrømmer, at AGK i Final4 ikke er så urealistisk, som det er blevet fremlagt af flere - blandt andet her på HBOLD.dk? Jeg siger IKKE at AGK kommer i Final 4, for vejen er stadig meget lang, men AGK har med deres præstationer i CL indtil videre vist, at de hører til blandt verdens absolut bedste hold.

27.02.2012 kl. 22:43 KIF66

Ja Oliver, Ege er også rigtig god. På eller anden måde opfatter jeg dog Hvidt som førstemålmand, selvom man ikke kan tale om sådan i AG.
Jones, det giver jeg dig ret i. Men for at kunne betragte AG som blandt verdens absolut bedste hold mener jeg, at der kræves en definition af, hvem det begreb dækker. Jeg mener det er FCB, Kiel, Zagreb, Atletico Madrid og Hamborg.

28.02.2012 kl. 09:27 Oliver

Man kan tydelig se at der ikke er, som oftest, en første- og anden målmand, men et lille team bestående af to outstanding keepere!

28.02.2012 kl. 12:01 Jones

KIF66: Jeg mener at AGK tilhører gruppen af verdens bedste hold sammen med de hold som du nævner - måske i den nederste halvdel - og lidt konservativt er de vel et top-8 hold i verden. Dermed er Final 4 ikke helt urealistisk, og jeg kunne godt tænke mig at flere personer fra HBOLD.dk´s chef fx ville anerkende dette :-)

07.03.2012 kl. 10:50 Magnus P.

Zagreb er da ikke i nærheden af verdens eliten? I hvert fald ikke top 6...Men ja AG nærmer sig toppen af europæisk håndbold, ville bare ønske at der skete noget forandring med BSV. De har økonomien og de skal få spillet nogle af deres stjerner ind på det hold og blive forstærket. Men kunne være med to-tre danske hold der kunne begå sig i CL.

Ps. En fed blog med meget fine sammenligninger. :-)

Din kommentar:

Du skal være logget ind for at kunne kommentere blog indlæg.

SEKTION: NYT FRA BOXER HERRELIGAEN

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA BOXER DAMELIGAEN

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA 1. DIVISION - HERRER

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA 1. DIVION - DAMER

Vis valgte

SEKTION: NYT OM LANDSHOLDENE

Vis valgte

SEKTION: NYT FRA BUNDESLIGAEN

Vis valgte

SEKTION: EUROPÆISKE TURNERINGER

Vis valgte

SEKTION: SPILFORSLAG

Vis valgte

Din stemme kan ikke registreres!

Du skal være logget ind på din brugerprofil, for at kunne deltage i denne afstemning.

Har du ikke en brugerprofil på HBOLD.dk, kan du oprette en ved et klikke her.